Bruisend Limburg

Begin juni 2019 volgde ik de workshop Bruisend Limburg bij Domein Holset.
We werden hier verwelkomd met een heerlijke lunch.

Namens het Wijninstituut heeft Kirsten Abels ons meegenomen in de productiewijze van de mouserende wijnen van Domein Holset. Uiteraard kregen we een rondleiding door de prachtig gelegen wijngaarden en belangrijker nog: we mochten we de vier mouserende wijnen van Domein Holset proeven en beoordelen. De Dot van Holset uit 2015 bleek de favoriet, maar helaas al bijna uitverkocht (voor ons waren er nog wel wat flessen bewaard). De aroma’s van appel en peer, de gemiddelde zuren en licht zoetje beviel iedereen kennelijk goed. De Bruut van Holset (2016) had een hogere zuurgraad, en was daardoor minder in balans met z’n aroma’s. De Dame van Holset (2015) was wat zachter en ronder, en lichte tonen van hout/vanille t.g.v. vergisting op Frans eiken waren duidelijk waarneembaar. Hierdoor mijn favoriet. Ten slotte proefden we de Prins van Holset uit 2015. Weer wat droger en vooral zuurder dan de voorganger. Wel als complex en lekker fris te bestempelen.

De vinificatie en tweede vergisting op de fles vindt, wegens ruimtegebrek, plaats in buiten het Domein, en daarmee ook het gebied van de appellatie, waardoor de lokale Limburgse BOB niet op het etiket mag prijken.

Na de workshop bleven we overnachten op het domein. Een aanrader! Die avond hebben we gegeten bij Herberg Oud-Holset.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.