Wijn uit Zeeland – De Kleine Schorre

Schouwen Duivenland, ook wel Schouwen D(r)uivenland, is de zonnigste provincie van Nederland. Dus eind juni zou je veel zon verwachtten. Helaas scheen ie de midweek dat wij er zaten nagenoeg niet, maar toch is het – zeker als wijnliefhebber – het bezoeken waard. We verbleven op de Camping bij het wijngoed, dus ideaal voor een proeverij en rondleiding, wandeling door de wijngaard en natuurlijk een fietstocht over het eiland.

Wij stonden een midweek op de mooie camping en je kunt vanaf de camping de wijngaarden rond wandelen. Volg de pijlen en lees diverse informatieborden over wijnmaken en de aangeplante druivenrassen. Daarnaast is het restaurant op het wijngoed een aanrader. Wij hebben er naast een proeverij (proefglazen van alle wijnen) een wel erg grote, maar overheerlijke, borrelplak met lokale producten bij besteld. Een aanrader om te doen. De wijnen dan de Kleine Schorre zijn uitzonderlijk goed en moet je als Nederlandse wijnliefhebber toch we een keer geproefd hebben. En waar kan dat nou mooier dan op het domein zelf.

Iedere woensdagmiddag om 15h en 16h is er een rondleiding, deze hebben we uiteraard ook gedaan. En we waren vereerd dat de wijnboer, Johan, zelf deze rondleiding deed. Erg interessant en boeiend hoe hij vertelde over het ontstaan van dit wijndomein van inmiddels 12ha wijnranken en waarom de nu aangeplante druivenrassen gekozen zijn. Ik verklap het niet, moet je zelf ook maar gaan 😉
Uiteraard stonden we in de rondleiding ook nog even stil bij de late start van dit jaar, met late(re) bloei ten gevolg en hoe de scheuten nu binnen een week boven de bovenste draden uit komen. Alle Nederlandse wijnboeren groeit het werk “boven de pet” nu, denk ik

Al met al, ondanks het minder weer, toch een leuke midweek. Met een doos Zeeuwse wijn in de kofferbak reden wij weer huiswaarts. Wil je dat ook, haast je voordat de wijn van De Kleine Schorre uit 2020 alweer uitverkocht is :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.