Wijnbeslommeringen voor wijnvergelijk

Het is een rare tijd. Thuis ‘opgesloten’ t.g.v. van de corona maatregelen. Geheel terecht en goed uiteraard, maar ook de wijnscholen leiden er flink onder nu alle cursussen en proeverijen niet door kunnen gaan. Zo ook die in Soest; maar hun weblog geeft nu leuke tips om thuis te oefenen met proeven. Zo ook om een Primitivo en een Zinfandel te gaan vergelijken.

Dus ik een fles Zinfandel aangeschaft en van mijn favoriete Primitivo had ik net één laatste fles liggen. Dus klaar voor de thuisopdracht. Ik ging ze “blind “proeven (lees: mijn vrouw had ze ingeschonken, zodat ik niet wist welke in welk glas zat). Daar gaan we. Eerste wijn: muffe geur, beetje fruit er met veel moeite uit te walsen in smaak vlak. Dacht nog: die Zinfandel is echt niet te drinken. De waarheid…je voelt ‘m al aankomen…de Primitivo heeft kurk 🙁

Dus morgen op naar de Heeren van de wijn voor een nieuwe doosje Primitivo; uiteraard wel 1,5m afstand houden, pinbetalen en snel weer weg deze keer.  En dan gaan we morgenavond de cursus weer oppakken.

UPDATE: inmiddels de Primitivo en Zinfandel vergeleken. De Primitivo bleek iets steviger, iets meer tannine (maar niet al te veel hoor). De Zinfandel was een heerlijke borrelwijn voor bij jonge kaas en niet al te kruidig worstje.

Op naar de volgende opdracht: Chenin Blanc uit Zuid-Afrika vs Loire.

Lijkt het je ook leuk om wijnen te vergelijken: hierbij een aantal wijnvergelijkopdrachten van de wijnschool uit Soest. En ook erg leuk de theoretische vragen erbij te maken.

En o ja, meer over wijnfouten kun je o.a. hier een en ander over nalezen.

2 gedachten over “Wijnbeslommeringen voor wijnvergelijk

  1. Pingback: Wijndoppen, kurkentrekker en wijnglazen | WijnWeblog

  2. Pingback: Wijn-vergelijk-en | WijnWeblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.