Wijn en spijs wandeling – Arnhem

Het wijninstituut en wijnspijs.nl werken samen sinds 1 januari 2020. Door dit nieuws, en tien euro korting ;), gedreven, toch maar eens zo’n wijnspijs wandeling geboekt. We kozen ervoor dit niet al te ver van huis in Arhem te doen. Met/na boeken haal je je digitale ticket op in de wijnspijs app, en dan kun je je route ook zien en eerste restaurant ook wijzigingen. Wij kozen ervoor om het dichts bij het NS station te starten, en zo finishten we ook weer in het centrum. Tussen de restaurant liep je kort (1 minuut) tot iets langer (max. 10 minuten). Deze keer waren het, behalve eerste en laatste restaurant, vooral restaurants aan noordzijde van het centrum. We vernamen van een andere deelnemer dat in Arnhem er veel animo vanuit de restaurants is om mee te doen, dus dit wisselt. Wellicht in voorjaar of zomer meer aan de Rijnkade kant, bedachten we al.

Maar goed terug naar deze wijnspijs wandeling. Ik zal niet alle restaurants bespreken, maar er er enkele benoemen. We startten op de Korenmarkt bij Café Arnhem. Een heerlijk kalfssukade met een Teroldego uit TrentoAldige. En geweldige goede en vriendelijke bediening. En de serveerster haalde hun sommelier erbij toen ze doorhad dat ik wel iets van wijnen wist (ziet zo veel hoor, zei ik nog). Echt super leuk om over de wijn en wijn spijs keuze met de sommelier te spreken. Maar ja, we moesten door, want we hadden immers nog vijf restaurants te gaan. Maar wat we toen tegen elkaar zeiden, kwam ook uit: de eerste was met afstand de beste. In eten, wijn en bediening.

Daarna naar Tapasbar Retiro. Het gerechtje was wat basic (vond ik) maar de erbij geschonken Albariño mocht er zeker zijn. En ze hadden een mooie wijnkaart met veel (en alleen) Spaanse wijnen. Dus wat dat betreft een aanrader om eens heen te gaan om van de Spaanse keuken en wijn te genieten. Vervolgens Graaf Otto, mooi gelegen aan het Graaf Otto Plein. Leuke restaurantje, al is het wel wat gehorig (lees: geluid galmt rond). Maar het vegatarische gerecht was subliem en de Verdejo was een goede en passende wijn erbij. De serveerster had duidelijk wel verstand van wat ze in het glas schonk en vertelde er veel bij. Erg leuk! Ten slotte is Bizar Bazar een aanrader om een naar toe te gaan. Dit mediterraanse restaurant, bar en hotel in een voormalige kerk: dat moet je een keer gezien en meegemaakt hebben. De Marokkaanse wijn (merlot-cabernet sauvignon) was een stuk minder van onder de indruk helaas.

Al met al een leuke middag. De informatie over en kennis van de wijn bij de bediening liep wel per restaurant wel wat uiteen. Het hoort er natuurlijk wel bij dat er iets over de wijn, het gerecht en waarom de combi zo gekozen is, verteld wordt. Dat gebeurde helaas niet overal. Compliment aan de eerste drie genoemde restaurants dat ze een mini-menu op een briefje erbij presenteerde welke wijn en gerechtje je kreeg: ook handig om direct wat notities over (vooral wijnproefnotities) te maken. Helaas was er een restaurant dat de wijn niet aan tafel inschonk, ik zal de naam van dat restaurant niet vertellen. Maar zo hoort t niet natuurlijk 😦

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.