ZuidVeluweWijn en Wageningswijngoed

Als bewoner van Ede, Zuid-Veluwe dus, gaat deze blog niet echt over een wijnreis. Maar over twee bijzondere wijngaarden in en nabij mijn woonplaats die ik niet onbenoemd wil laten!

Allereerst de wijngaard van Zuid-Veluwe wijn op de geluidswal naast de A12. Deels zit onder de wijgaard de parkeergarage van de Bioscoop, waardoor de wijnranken maar 60cm diep kunnen wortelen. Het is aan te raden om er met een open dag even heen te gaan, en je te laten bijpraten over het onstaan van de wijgaard en al het werk er nodig om 1ha wijngaard te beheren. En tijdens zo’n open dag kun je natuurlijk ook de wijn proeven. En ze verkopen de meeste wijnen ook in flesjes van 375ml en halve liters, ook erg leuk om cadeau te doen!

De andere wijngaard is die van het Wagenings wijngoed. Inmiddels worden op ruim 2ha op puur biologische wijze wijndruiven geteeld. Ook hier is het aan te raden een keer een excursie te doen (zie de website voor recent aanbod), maar je kunt er van mei t/m sept iedere zaterdag en zondagmiddag ook een kijkje gaan nemen. En het oogstfeest aan het einde van het seizoen is trouwens echt een aanrader om te bezoeken!  Overigens is de Regent 2017 echt een aanrader (sinds sept’19 op de markt). Deze licht houtgerijpte wijn zit qua smaak, intensiteit en robuustheid mooi tussen de 2016 regent en 2016 regent barrique in, en kan zo menig rode wijnliefhebber bekoren verwacht ik. Ongelofelijk dat we deze wijnen nu ook in Nederland kunnen maken, en toont aan dat (ook) Wagenings Wijngoed steed beter wordt in het maken van wijn!

Een gedachte over “ZuidVeluweWijn en Wageningswijngoed

  1. Pingback: Op bezoek in Gelderse wijngaarden | WijnWeblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.