Wijndoppen, kurkentrekker en wijnglazen

Mooi en lekker die flessen wijn in de kelder. Belangrijk ze goed te bewaren. Hoe ik dat doe in de kelder, zie mijn blog daarover. Leuk, maar leuker om wijn te drinken. Maar ja dan moet de fles open, wellicht even goed blijven en uit mooie glazen gedronken worden.

Van vacuvin of coravin* zijn er meen ik veel dure tools om wijn goed te bewaren, en er zijn nog veel professionelere systemen en klimaatkasten. Maar hieraan heb ik me nog niet gewaagd, ik drink de fles snel genoeg op*. Ook rode wijn kun je geopend het beste in de koelkast bewaren trouwens.

*Met het proeven van meerdere en goede wijnen naast elkaar (zie deze blog) werd het toch wel lastig ze tijdig door te drinken. En een aanbieding van Coravin heeft me verleid de Coravin Two te kopen. Zat ook een bijpassende Aerator bij;  mooi te zien wat een smaakverschil dat uitmaakt bij wijnen die nog even moeten ademenen: komt er als uit een minidouchekop uit. 

Voor uitschenken van de wijn gebruik ik soms de bekende dropstops (http://www.dropstop.com), op vele plaatsen verkrijgbaar. Een alternatief daarvoor is een Pourer stopper, dat is een uitschenksysteem met klepje erin om wijn ook direct te kunnen afsluiten bij bewaren. Best een leuk dingetje, zie: https://www.atelierduvin.com/en/product/the-pourer-stopper/

Om de fles te bewaren kun je kurk terugstoppen, of schroefdop er weer op draaien. Een bouchon (https://www.atelierduvin.com/en/product/gardbulles-stopper/) is ook een leuke en mooie tool. In Nederland nog nergens te koop gezien overigens, ik heb ‘m in de Bourgogne gekocht.

Daarnaast is het belangrijk een goede kurkentrekker te hebben. Ik heb een tweetraps kelnermes met mooie fijne spiraal cadeau gekregen, de verpakking verklpate me dat ie van de Gall en Gall komt. Dus je hoeft hier geen vermogen voor te investeren ;).

Ook over de glazen kan ik nog niet zoveel zeggen. Ik moet altijd nog eens uitzoeken welke glazen het beste zijn voor welke wijn te proeven. Vooralsnog drink ik de wijn thuis uit de Vivo glazen van Villeroy & Boch Group, je weet wel die van de AH-zegel-actie. Heb jij een must have win(proef)glazen tip voor me? Reageer dan gerust even op dit bericht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.